Filmek a hangulatodra szabva

Súlyosan megcsúszhat a Star Wars VII

2014. 06. 24. Szerző: Lola

Egyre súlyosabb sérülésről szólnak a hírek Harrison Ford kapcsán: a legfrissebbek szerint komoly veszélybe kerülhet a Star Wars Episode VII 2015 decemberére kitűzött premiere.

Az eredetileg ártatlan bokasérülésnek nevezett, majd lábtöréssé fokozódott baleset a legfrissebb hírek szerint hosszú csúszást hozhat a legújabb Star Wars filmnek. Úgy néz ki, Harrison Ford gyógyulása tovább tart, mint az eredetileg hitt néhány hét: Han Solo hat hónapnyi komoly rehabilitációra szorul, legalább. Azaz akár tovább is tarthat. Azaz a Star Wars rajongók kezdhetnek aggódni.  
 
George Lucas róla mintázta Han Solót - Fotó: Europress Fotóügynökség
Han Solo központi szerepet játszik a VII. részben - legalábbis az eddigi tervek serint...  - Fotó: Europress Fotóügynökség
 
Egy soron kívüli válságmegbeszélésről szivárgott ki a hír, miszerint Ford gyógykezelése időtartamára visszautazik az Államokba, és hosszú lábadozása komoly döntés elé állította a film készítőit. A premier dátumának eltolása mellett még az is felmerült, hogy kiírhatják Han Solo szerepét a filmből. Persze jelenleg ezek mind csupán pletykák, a Lucasfilm és/vagy a Disney hivatalos közleményéig jobb óvatosan kezelni a híradásokat.
 
Mint korábban beszámoltunk, a VII. rész központi szerepet szán Han Solo karakterének, így a Harrison Ford kiírásáról szóló pletykák valóban elég valószerűtlenek, ez esetben ugyanis gyakorlatilag nulláról kellene újraírni a forgatókönyvet, ami aligha spórolna időt a Lucasfilmnek, sőt. Pénzt esetleg: a határidők véglegesek, a forgatási munkák e pillanatban is zajlanak, a színészek szoros munkarendje betervezve, gázsijuk véglegesítve, a stáb többi tagja a helyén, és akár elkészül a film időre, akár nem, a produkciót kötik a szerződések – még akkor is, ha nyilván bebiztosították magukat a jelenlegihez hasonló vis maior esetekre.
 
Legendák és az újak: Mike Hamill, Oscar Isaac, John Boyega, Adam Driver, Abrams, Harrison Ford, Daisy Ridley, Carrie Fisher. Fotó: IMDb
Ekkor még minden rendben volt: az első olvasópróba. Fotó: IMDb
 
Mit kockáztat a Lucasfilm a csúszással? Már a pnzen és a csalódáson kívül. Nos, némi torlódást a konkurenciával. Ha például 2016 májusára tolják a premiert, akkor a harmadik Amerika Kapitány-filmmel kell majd megküzdenie. Ami persze azért annyira nem ijesztő: hatalmas a rajongás a Marvel filmjei körül (ami amúgy ugyanúgy a Disney része, azaz az ő szempontjukból szintén a „mi kutyánk kölyke”), de azért közel sem akkora, mint a Star Wars-t övező világszintű, elképesztő mértékű rajongás. Meglátjuk, egyelőre drukkolunk Harrison Fordnak.
 
Forrás: Metro.co.uk
 

Kommentek