Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Star Wars-rajongók segítettek a kiközösített kislányon

Star Wars-rajongók segítettek a kiközösített kislányon

2014. 06. 25. Szerző: Naomi

A hétéves Katie-t csúfolták az iskolában, mert nagy Star Wars-fan volt. A többi Star Wars-rajongó ezt nem hagyta annyiban.

Az egész 2010-ben kezdődött, amikor Katie hét éves volt, és Star Wars-os pohárral ment az iskolába. Az osztálytársai persze nem haboztak rögtön felvilágosítani, hogy a Star Wars fiúknak való és egyáltalán, hogy gondolja, hogy ő kislány létére rajongó. Azt viszont nem tudták, hogy Katie Goldman anyukája a Huffington Post bloggere, Carrie Goldman, aki leírta kislánya „élményét”. A történetre felfigyelt a 501st Legion nevű Star Wars rajongói szervezet, és a #maytheforcebewithkatie hashtaggel fejezték ki Katie iránti támogatásukat.
 
Katie rohamosztagosként.
Katie rohamosztagosként. Boldognak tűnik.
 
Két évvel később jött a Halloween, és Katie természetesen rohamosztagosnak szeretett volna beöltözni. Azt is rögtön tudta, kihez forduljon tanácsért a jelmezzel kapcsolatban. A 501st Legion ekkor gyűjtést indított egy, a Katie méretében készülő rohamosztagos jelmezre. Az eredmény persze lenyűgöző lett. Katie ma már tizenegy éves, és kinőtte a jelmezt. A 501st Legion szóvivője megkereste édesanyját: „Azon gondolkoztunk, Katie esetleg készen állna-e arra, hogy továbbadja a jelmezt egy másik kislánynak, akit szintén csúfolnak, hogy ezzel emlékeztesse arra, nem kell elrejtenie, ki is ő valójában.” Egy tizenegy éves kislányra, Allisonra utaltak. Katie pedig gondolkodás nélkül továbbadta a jelmezt.
 
Katie levele Allisonnak, imádnivaló. Azt írja, reméli, nem bántják többé és hogy nincs egyedül, valamint hogy reméli, egy napon barátok lehetnek.
Katie levele Allisonnak. Azt írja, reméli, nem bántják többé és hogy nincs egyedül, valamint hogy reméli, egy napon barátok lehetnek.
 
 
„Meglepődtem, mert tudtam, milyen fontos neki a jelmez” – írta az édesanyja. Allison persze majd’ kiugrott a bőréből. És itt még nem ér véget a rohamosztagos jelmez története: ha Allison kinövi, a 501st Legion ismét gondoskodik majd róla, hogy olyan gyerek kapja, akire ráfér egy kis önbizalomtuning. „Ha valaki rajtad viccelődik, attól még nem kell szégyellned magad” – mondta a 501st Legion szóvivője. Reményeik szerint ezt minél több csúfolódásnak kitett kislány megtapasztalja még.
 
Forrás: The Huffington Post
 

 

Kommentek