Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Meglepően nézhető szülőpancserkedés - Kavarás kritika

Meglepően nézhető szülőpancserkedés - Kavarás kritika

@Kavarás 2014. 07. 03. Szerző: bio

A balul elsült vakrandi után Jim és Lauren egy dél-afrikai álomszafarin futnak egymásba, gyerekestül. A nőnek két fia, a pasinak három lánya van. Meglepően őszinte, néha poénos, összességében erős közepes, valódi családi mozi.

Adam Sandler és Drew Barrymore harmadszor játszanak együtt Frank Coraci rendezésében. Jó páros, már amilyen figurákat Sandler alakít az olyan magasröptű vígjátékokban, mint például a Jack és Jill vagy az alulmúlhatatlan Sátánka. Többnyire kedvelhető lúzereket, ha nem játssza túl a szerepét, vagy nem húz szoknyát magára. Bő esztendőkben kb. annyit keres, mint Leo DiCaprio, szóval sikeres - még ha nem is várhatunk tőle egy Gatsby-szintű alakítást. De miért is várnánk?
 
Kavarás
 
Dicséretére legyen mondva, ebben a filmben minden eddigi alakításánál szerethetőbben, szinte eszköztelenül kelti életre Jimet, a sportáruházi eladót, aki felesége halála után erőtlenül megpróbálkozik a randizással, nem sok sikerrel. Persze nem csoda, hogy a foglalkozására nézve gardróbrendező Laurennek nem jön be a randi színhelyéül a csöcsös pincérnőkkel operáló Hooters - csak egy mazochista örülne, ha ilyen helyre vinnék első randevúra. Barrymore figurájának sincs könnű dolga: egyik fia kamaszodik, a másik meg hiperaktív, van tehát épp elég aggódnivalója. Az időnként megjelenő volt férj meg képtelen öt percnél tovább figyelni a gyerekekre; a baseball meccsre naná, hogy nem megy el. Nem könnyű az egyedülálló szülők élete, ezért amikor az ölükbe pottyan a kissé mondvacsinált lehetőség, élnek vele.
 
Kavarás
 
Sandlerék Afrika-képe persze naplementés giccsszafari, melynek színhelye egy all-inclusive hotel, ahol minden étkezésnél folklór-show-t adnak elő. Az állatok is kéznél vannak, orrszarvúk üzekednek a reggelinél, és majom szolgálja fel az italokat. De elnézzük nekik, mert a hangsúly a családon van, pontosabban a csonka családok egyesülésén, és ez hálás és szórakoztató téma. A hotelbeli vacsoraasztalnál némelyik pillanat a Nancy ül a fűben című közkedvelt sorozat humorát idézi. Nem  kis mértékben az onnan ismert szmóker városi tanácsnokot, Doug Wilsont alakító Kevin Nealon miatt, aki ugyanazt  a vicces idiótát hozza. Szerencsére a gyerekszínészek nagyon jók, és pont annyira színesítik és árnyalják az összképet, amennyire kell. A problémák teljesen ismerősek lehetnek bármelyik családnak, ahogy a két szülő igyekezete is, hogy úrrá legyen a káoszon. Nincs mit tenni, dőljünk hátra és röhögjünk! Magunkon.

 

Kommentek