Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Rambo és Batman egy seregnyi állattal versenyez

Rambo és Batman egy seregnyi állattal versenyez

2014. 07. 10. Szerző: Lola

Komolyan. Speciális madárfaj, cápák, mosómaci… Az öreg Stallonénak fel kell kötnie a gatyát a figyelemért. Avagy trailert kapott az Exodus, A galaxis őrzői, a Holtodiglan, a Sharknado (!), a Reach Me és Az Éhezők Viadala harmadik része is.

Milyen uborkaszezon? Még nincs vége a hétnek, máris hat új előzetest kell feldolgoznia az egyszeri mozirajongónak. Még jó, mert a heti mozipremierekről nem sok beszélnivalónk van.
 
Reach Me
 
Stallone legújabb, a tőle megszokott pofozkodós keménykedéshez képest kissé műfajidegen Reach Me című mozijának trailere keveset mutat, azt se jól. Az október végére ígért film sztorija egy önsegítő könyv körül forog (nem vicc!), amely a fő összekötő kapocs a kisiklott életű főszereplők között. Hűtlenséggel, erőszakkal, szeretetlenséggel, kudarcokkal küzdő karakterek drámája a film – és egyáltalán nem kizárt, hogy sokkal jobb lesz, mint a 2014-es év legrosszabb trailere címre eséllyel pályázó előzetes.
 
 
A galaxis őrzői
 
Az történt, hogy ezt a filmet látni kell. Ha nem vagy szuperhős- és/vagy MARVEL-fan, akkor is. A galaxis őrzői ugyanis – ez egyre biztosabban tudható – óriási lesz. Persze, láttunk már olyat, hogy pont annyi jó poén és nagy akció van a kétórás filmben, mint a kétperces trailerben, de itt aligha ez a helyzet. Ez a mostani ugyanis már a sokadik előzetes, és mindegyik valami egészen új dimenzióját domborította ki a filmnek, felvillant a látvány és a tempó, a humor, ebben a mostaniban e kettő kombinációja, megfejelve egy kis küldetéstudattal és némi betekintéssel a csapattagok kapcsolatába. És még több poén, és máris biztos, hogy Grootnak és Rocketnek külön fanklubjai fognak alakulni. Mondjuk mi még nem tudjuk, melyikhez csatlakozzunk.
 
 
Holtodiglan
 
Ben Affleck mostanában folyton szomorú, szegény. Most ugyan épp nem Batmanként, de már megint el van kámpicsorodva. Érthető módon, ugyanis felesége, akivel rajongásig imádták egymást, rejtélyes körülmények között eltűnt. A Holtodiglan márpedig a „rejtélyes” szót alaposan kimaxolja, amikor ugyanis a szerető férj is gyanúba kerül, mind a bűnösségét, mind az ártatlanságát ugyanolyan bizonyossággal el tudjuk hinni. Már a trailer is sokat ígér, sem a dráma, sem az adrenalin adagolására nem lehet panasz, feldereng a pszichés zavarok egész univerzuma, és ha nem rontja el nagyon, akkor a végén még elhisszük Ben Afflecknek, hogy a kamerán innen is képes értékelhetőt nyújtani. Várós.
 
 
Sharknado 2.
 
Ugyan nem mozifilm, de nem tudunk elmenni szó nélkül az év abszolút trashfilmje mellett. (Bár e címre azért a Zombeavers http://www.imdb.com/title/tt2784512/?ref_=nv_sr_1 is komoly esélyes. Annyit mondunk: zombihódok.) A Sharknadónak már az első része is mélyre tette a lécet – de tudjuk, hogy mindig van lejjebb. Mit meséljünk a Cápavihar folytatásáról? A lassítva a levegőben kedélyesen lebegő halacskák érzékletességét emeljük ki? Vagy inkább a ’80-as évek retróhangulatát idéző animációkat és trükköket emeljük ki? Esetleg a dialógusok rétegeltségéről elmélkedjünk? Ó, dehogy. Inkább csak megköszönjük az alkotóknak, hogy ezzel a filmtörténeti mérföldkővel hozzájárultak a jövő generációinak ZS-filmes bulijaihoz.
 
 
Exodus: Istenek és királyok
 
Ridley Scott új filmjének, az Exodus: Istenek és királyok című Mózes-eposzának első trailere majdnem behúzta a hét legfontosabb trailere címet – aztán megérkezett Snow elnök újabb tévéüzenete, Mózesék mehettek vissza a balettba ugrálni. Pedig micsoda anyag ez! Ha hihetünk az előzetes erejének, akkor egy, a Noé csúfos kritikai bukását ragyogóan kiköszörülő bibliai sztorit várhatunk a Christian Bale és Aaron Paul főszereplésével decemberben érkező Exodustól. A Gladiátor óta lehet némi fogalmunk arról, hogy milyen az, ha Ridley Scott nagyszabású történelmi filmet rendez, ráadásul Mózes története még a római harcos sztorijánál is eseménydúsabb – a tíz csapás, a nép kivezetése Egyiptomból, a Vörös-tenger kettéválasztása: az Ószövetség talán legmeghatározóbb eseményei. Mindehhez brutális látvány, egy korszakos rendező és olyan színészgárda társul, hogy egyszerűen lehetetlen, hogy ez a film ne legyen óriási.
 
 
Az éhezők viadala: A kiválasztott 1. rész
 
Az éhezők viadala harmadik részének már az első trailere is hibátlanul sikerült, most sincs ez másként. A stúdió megmaradt a klasszikus filmelőzetes helyett a Kapitólium TV propagandakampányának fel-felvillantása mellett, ezzel gyakorlatilag azonnal beránt a film nyomasztó világába – és kihozza belőlünk a rajongót. Ezúttal ugyanis nemcsak az államvezetés jut szóhoz: az ellenállás megkezdődött, a Fecsegőposzáta él!
 

Kommentek