Filmek a hangulatodra szabva

Ők a mozivászon legidétlenebb kockái

2014. 07. 23. Szerző: Naomi

A suttyók visszavágnak című film idén 30 éves. Összegyűjtöttük a filmtörténet legidiótább kockáit – és nem kegyelmezünk nekik.

1. A suttyók visszavágnak
 
Lewis Skolnick és Gilbert Lowell tökéletesítették a kocka prototípusát: elég ránézni ezekre a szemüvegekre és ingekre, és nem is kérdés, mivel foglalkozhatnak a srácok. Kompjúterrel. Pirospont a forgalmazónak: kivételesen remekül fordították le az angol címet (Revenge of the Nerds).
 
a_suttyók_visszavágnak_L_C
 
2. Social Network – A közösségi háló 

Jesse Eisenbergtől Mark Zuckerberg szerepében megtudtuk: a programozók átlagos ruházata mackónaci, Adidas zuhanyzópapuccsal.
 
social_network_a_közösségi_háló_jesse_eisenberg_L_C
 
3. Superbad – avagy miért ciki a szex?

Ezeknél a srácoknál suttyóbbat azért elképzelni sem lehetne: nem volt olyan régen 2007, de még akkor sem volt menő a túlméretezett fekete póló a koptatott farmerral.
 
suberbad_avagy_miért_ciki_a_szex_L_C
 
4. Nevetséges Napóleon

Elég erre a képre ránézni… se hozzátenni, se elvenni nem lehetne belőle: maga a tökéletes kocka.
 
nevetséges_napóleon_C_L
 
5. Kincsvadászok
 
Na jó, ennek a filmnek sok mindent el lehet nézni, hiszen 1985-ben készült. És még jó is. A főszereplőjének pedig az a nickneve, hogy Data. Kocka a köbön.
 
kincsvadászok_L_C
 
6. Nulladik óra
 
Bármiben szerepelt Anthony Michael Hall, nagyjából mindig ő volt az etalon kocka a Tizenhat szál gyertyától a Különös kísérletig. A Nulladik órában is hozta a formáját.
 
nulladik_óra_L_C
 
7. Szellemirtók
 
Rick Moranis Louis Tully szerepében korát meghaladva tökéletesítette a kocka-outfitet. Nézzük csak: nagypapás barnássárga kardigán, alatta ing és nyakkendő, mindez megspékelve egy házizsákkal… na és ez a szemüveg? Maga a tökély.
 
szellemirtok_rick_moranis_L_C
 
8. Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói
 
Harrison Fordot sem kíméljük: bármekkora hős és bármilyen jóképű volt ebben a filmben, ezt a három részes öltönyt biztosan nem venné fel az utcára.
 
harrison_ford_indiana_jones_és_az_elveszett_frigyláda_fosztogatói_L_C
 
9. Superman
 
Álcázásból ötös. Ezzel a fizimiskával a világon senki nem gondolná, hogy Clark Kent valójában Superman. Inkább egy igazi kocka.
 
superman_L_C
 
10. Dilidoki
 
A végére hagytuk a legfinomabb falatot: Jerry Lewis-t Julius Kelp professzor szerepében. 1963-ben még  nem létezett a kocka fogalma, de ő már tökéletesen érezte, miről van szó. Íme a bizonyíték:
 
dilidoki
 
Forrás: vanityfair.com

Kommentek