Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Minden, amiért szeretjük a Marvelt - A galaxis őrzői kritika

Minden, amiért szeretjük a Marvelt - A galaxis őrzői kritika

@A galaxis őrzői 2014. 08. 14. Szerző: bio

A galaxis őrzőiben minden benne van, amiért szeretni lehet a Marvelt - tízszeres dózisban.

A szuperhősökkel már tele a puttony, így nem meglepő, hogy erős kétkedéssel ültünk be arra a filmre, amelyben a galaxist többek között egy mosómedve és egy fa hivatott megvédeni. Pedig ha már űrállat, eszünkbe juthatott volna például Csubakka, aki tökéletes társa volt Han Solónak a Csillagok háborúja-sagában. És a hasonlat itt nem ér véget.
 
galaxis őrzői rocket groot
 
A fiktív univerzumban játszódó űrkaland főhőse, a Föld bolygó egykori lakója, Peter Quill, alias Űrlord ugyanis pont olyan, mint Han Solo karaktere volt. Öntörvényű, szexi, badass fazon, pénzéhes kalandor, csak éppen még táncol is a hetvenes évek legfülbemászóbb slágereire, amit gyerekkori fétisén, egy Sony walkmanen hallgat.
 
Jól kigyúrta magát Pratt a szerep kedvéért.
 
A galaxis őrzői cselekménye egy rejtélyes fémgolyó megszerzése körül bonyolódik, amelyet Petertől egy nagyobb pályás űrhuligán, Yondu, a Fosztogató rendelt meg, ám amikor kiderül, hogy a sith-lovagokra emlékeztető Ronan is meg akarja kaparintani, Peter lenyúlja a golyót és elszabadulnak az indulatok. A mosómedve és a Groot nevű fa fejvadászok, akik Petert akarják elkapni, miután csinos vérdíjat tűztek a fejére. Amikor a zöld színű bérgyilkosnővel, Gamorával együtt börtönbe kerülnek mindannyian, a nagy ellenséggel szemben alkalmi szövetséget kötnek. Bár még ők is röhögnek magukon, annyira szedett-vedett a társaság.
 
Ők őrzik a Galaxist augusztus közepétől.
 
Már többször emlegettük a Thor, a Vasember-trilógia és egyáltalán a képregényfilmek kapcsán az önreflektív humort, ami fontos jellemzői e sztorik karaktereinek. Hát most tízszeres dózisban kapjuk az arcunkba a poénokat. Egészen elképesztő, ahogyan sikerült kimaxolni a képi és verbális komikumot ebben a filmben. Sorjáznak a gyöngyszemek az év legjobb, legszórakoztatóbb popcornmozijában.

 

Kommentek