Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Műfajparódia rapzenével - Step Up: All in kritika

Műfajparódia rapzenével - Step Up: All in kritika

@Step Up: All In 2014. 08. 20.

Az ötödik epizódra már erősen megkopottá a Step Up-széria, pedig valaha ez indította be Channing Tatum karrierjét. A Step up: All In, ahogy címe is sugallja, (remélhetőleg) utolsóként, mindent vagy semmit alapon próbálja feleleveníteni a sorozat legjobb pillanatait.

Táncról írni olyan, mint adóbevallásról szobrot faragni, de azért megpróbálkozom vele. A Step up: All In felvonultat minden olyan jól ismert elemet, amely elengedhetetlen kelléke a hiphopos, breakes műfajnak: párbaj, melynek keretében egy-két jobban sikerült mozdulattal porrá oltja az egyik gettóharcos a másikat, szédítő duplaszaltó- és cigánykerék-áradat 3D-ben, rengeteg rapzene, és persze a stílushoz illő szofisztikált történet.
step up all in
 
A sztori szerint Valaki (Ryan Guzman) nagyon híres hiphoptáncos akar lenni Los Angelesben, ezért Valakikkel karöltve nagyon keményen próbálkozik betörni a bizniszbe, de nem megy, így hát a Valakik lelépnek, mert „ez már nem pálya, húzunk vissza Miamiba”.  Szegény Valakinek nincs más választása, mint új bandát toborozni egy nem akármilyen montázs közepette, hogy aztán újdonsült társaival megméretessenek minden idők legfajább bréktánc (sic!) viadalán. Spoiler alert! Főszereplőnknek, Valakinek persze meg kell küzdenie Valakikékkel is, akik szintén beneveztek a versenyre, mert a nyeremény, a siker, a hírnév meg minden.
 
step up all in
 
A filmet megtekintve eleinte nagyon zavaró lehet az a szellemi sivárság, amely körbelengi a produkciót, de egy idő után már szórakoztatóan bagatellé válik az egész. Azt már nem az én tisztem eldönteni, hogy ezt önszántából teszi-e, vagy csak ennyire futotta. A készítők jó érzékkel nem veszik túl komolyan magukat, és bátran szinte műfajparódiába fordítják az irányt. Sikerült egy kellemesen bugyuta miliőt alkotniuk, melyben mindenki kedve szerint elmerülhet, és utána napokig emlegetheti a röhejesebbnél röhejesebb jeleneteket. Semmin sem fogsz meglepődni, az garantált! Még azon sem, amikor megjelenik Az éhezők viadalának riporternője, hogy szörnyű ripacskodás közepette bejelentsen egy újabb risza-viadalt, vagy mikor a női főszereplő kínok közt bevallja a legsötétebb titkát: kattog a térdízülete. És a volt pasija is indult a versenyen. Vagy mégsem?
 
A lényeg: ha jó hangulatban vagy, esetleg alapból nem veszed túl komolyan a dolgokat, nézd meg a Step Up: All Int és tuti, hogy jót fogsz röhögni. Feltéve, ha elég rágcsával készültél.

 

Kommentek