Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Bérgyilkosok üldözik Kovács Lajost az Argo 2-ben

Bérgyilkosok üldözik Kovács Lajost az Argo 2-ben

2014. 10. 17. Szerző: Naomi

Bárki bárhogy szidta, a 2004-es Argo kultfilmmé vált, párbeszédei szállóigékként épültek be a köztudatba. Naná, hogy kellett a folytatás!

Az Argo fogadtatása, hogy finoman fogalmazzunk, mind a közönség, mind a szakma részéről meglehetősen visszafogott volt: a kritikusok és a filmes társadalom szinte egyöntetűen „primitívnek” bélyegezte a filmet. De hiába: a mozi kultfilmmé vált: 2005-ben megkapta a Szemle közönségdíját, több mint 160 ezren nézték meg a moziban és 20 ezer DVD kelt el. A bemutatója óta eltelt 10 évben legalább 15-ször vetítették a tévében, és egymilliónál többször néztük meg videóportálokon. Sőt, Ben Affleck Oscar-díjas Argo című filmjét a világon egyedül Magyarországon kellett átnevezni Az Argo-akcióra, Árpa Attila filmje miatt.
 
argo_2_L_C
 
A folytatásra már nem kell sokat várni: jövő márciusban debütál a mozikban. A sztorija pedig a következő. Balog Tibi (Kovács Lajos) és bandája (Scherer Péterék) tíz év után sem lettek okosabbak. Ugyanolyan suttyó bűnözők, akik nagymenőknek hiszik magukat és a nagy lóvéra vágynak. Egy japán szindikátus árnyékembere (Kulka János) balszerencséjére pont Tibiéket bízza meg egy felbecsülhetetlen értékű adathordozó megszerzésével. Tibiék vajmi keveset értenek az IT világához, ezért egy számítástechnika tanárt (Bán János) visznek magukkal a lehetetlennek tűnő műveletre. A bajt a roma maffia feje (Nagypál Gábor) fokozza, aki egy régi ügy miatt elégtételt akar venni Tibin.
 
kulka_jános_argo_2_L_C
 
A hajsza során Tibiék mindezeken túl japán bérgyilkosokat és a szlovák hadsereget is magukra haragítják, így az esélyük arra, hogy a nagy zsével Malibu tengerpartjára szökjenek, radikálisan csökken. Aggódni azért nagyon nem kell Tibi ugyanis ’megoldja okosba’. Az első Argo-film támogatását Árpa Attila intézte el: amikor távozott az RTL klubtól, a 6 év után járó végkielégítése helyett inkább azt kérte a csatornától, hogy támogassák a filmet – a jövő tavasszal debütáló második rész forgatókönyvébe pedig a Filmalap 4 millió forinttal, gyártásának költségeibe 296.5 millió forinttal szállt be.
 
Forrás: InterCom

Kommentek