Filmek a hangulatodra szabva

Világszerte hódít az új magyar komédia

2015. 02. 17.

Ujj Mészáros Károly első mozifilmje, a Liza, a rókatündér című abszurd romantikus vígjáték három kontinens rangos nemzetközi filmfesztiválján is bemutatkozik.

Az Ujj Mészáros Károly (3 történet a szerelemről, Alena utazása) rendezte nagyjátékfilm, a Liza, a rókatündér rövidesen Portugáliában, Japánban és Argentínában is a helyi filmfesztiválok műsorára kerül. A csinos, de roppant szerény ápolónő nem mindennapi kalandjairól szóló magyar vígjáték első körben a február 27-én kezdődő Fantasporto nevű rangos portugál seregszemlén debütál, amelyre 26 másik filmmel együtt kapott meghívást. A Liza, a rókatündér világpremierje a fesztivál keretein belül március 2-án, Portó városában lesz.
 
Balsai Mónika mint Liza, a rókatündér
Balsai Mónika mint Liza, a rókatündér.
 
A nemzetközi premiert követően Japánban is ringbe száll Liza, a rókatündér. Japán élvonalbeli filmünnepére, az Osaka Grand Prix-ért folyó versenyprogramba mindössze 12 film kapott meghívást, és Ujj Mészáros Károly rendezése lesz az egyetlen európai alkotás a mezőnyben. Az európai és az ázsiai premiert követően aztán Dél-Amerikában is látható lesz a magyar film. A március 7-én kezdődő argentínai Pantalla Pinamar nemzetközi filmfesztiválra is kijutott az abszurd vígjáték.
 
Az új magyar komédia a Balsai Mónika (Társas játék, A berni követ) alakította Lizáról szól, akinek élete egy csapásra megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint ahány élő. Ezért aztán a fiatalon elhunyt japán slágerénekes, Tomy Tani (David Sakurai) szellemének segítségével Liza arra a következtetésre jut, hogy ő egy elátkozott rókatündér. A nagyszámú áldozat és a késsel mesterien bánó Liza felkelti a rendőrség érdeklődését, és a különc helyszínelő, Zoltán Zászlós (Bede-Fazekas Szabolcs) nyomozni kezd utána. Eközben a kétségbeesett és szerelemre vágyó Liza, a maga módján megpróbálja legyőzni az átkot és megtalálni az igazit.
 
A Liza, a rókatündér a magyar mozikban február 19-től lesz látható.
 
Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap

Kommentek