Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Januártól forog a VAN rendezőjének új filmje

Januártól forog a VAN rendezőjének új filmje

2017. 01. 11.

Reisz Gábor második mozifilmje, a Rossz versek 230 millió forintos Filmalap-támogatással készül.

rreis

A fiatal rendező első alkotása, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan pikk-pakk kultfilmmé vált, hiszen remekül lefestette azt a közeget, amiben a mai magyar (budapesti) egyetemisták, pályakezdők élnek. Ez a nem motiváló, kilátástalan világ, aminek langyos posványában fortyog egy egész generáció, amely nem tud felnézni az idősebbekre, és maga sem tud semmi értéket átadni a fiatalabbaknak. Akik este piálni és hányni járnak az Akácfa utcába, nappal pedig a BKV pótdíjakat befizetni. A röghözkötöttek, „gyakornokként” ingyen robotolók szomorú élete ez, amiről Reisz már-már dokumentum pontosságú képet tud adni.

Második filmjének, a Rossz verseknek a forgatása január végén kezdődik és augusztusig tart, budapesti és párizsi helyszíneken. A film története a 30 körüli Merthner Tamásról szól, aki élete mélypontján úgy dönt, hogy nem a felejtés és a jövőbe nézés biztos továbblépését választja, hanem utazásra indul a gyerekkori és tinédzserkori emlékeibe. A film 2016-ban játszódik, de Tamás utazásai által egy szubjektív képet kapunk a 90-es, 2000-es évek Magyarországáról.

A forgatókönyvet is jegyző Reisz Gábor a VAN-nal összeszokott fiatal filmes csapattal dolgozik második játékfilmjén: a vágásért Tálas Zsófia, az operatőri munkáért Becsey Kristóf és Bálint Dániel, a sound designért Lukács Péter Benjámin felel. A VAN filmzenekar is teljes erőbedobással dolgozik az új film zenéjén, továbbá a Rossz versek Facebook oldala is elindult.

A Rossz versek Berkes Júlia producer vezetésével a Mundruczó Kornél és Petrányi Viktoria által alapított Proton Cinema gyártásában készül.

Kommentek