Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Megvan a Dűne-reboot rendezője és kezdhetünk megnyugodni

Megvan a Dűne-reboot rendezője és kezdhetünk megnyugodni

2017. 02. 01.

Újra leporolt filmeknek ritkán örülünk, de ez a feldolgozás talán tényleg jó lehet, legalábbis a rendező személye meggyőző.

dűne

Beigazolódtak a pletykák, a következő Dűne-adaptációt készítő Legendary Entertainment nem mást szemelt ki a feldolgozás dirigálására, mint a Sciario – A bérgyilkos után idén az Érkezéssel is nagyot dobbantó Denis Villeneuve-öt. A rendező decemberben azt mondta:

Nagyon régi álmom, hogy filmet forgathassak a Dünéből, azonban hosszú és macerás folyamat megszerezni a jogokat, amely nem hiszem, hogy nekem sikerülne.


A direktor álma azonban valósággá vált, ezt pedig saját Twitterén erősítette meg. A 49 éves kanadai rendezőről érdemes megjegyezni, hogy rövid időn belül két legendás sci-fivel foglalkozhat majd, hiszen a Magyarországon forgatott és a jelenleg már az utómunkálatokat taposó Szárnyas fejvadász 2-t (előzetes itt) is ő vezényelte le.

dennis

A kiváló sci-fi író, Frank Herbert zseniális regényciklusának első részéből Dűne címmel még 1984-ben a nagyszerű David Lynch forgatott mozifilmet, amelyben olyan nagy nevek alkották a szereplőgárdáját, mint Kyle MacLachlan, Virginia Madsen, Max von Sydow, Sean Young, Patrick Stewart, Brad Dourif, Dean Stockwell, Jürgen Prochnow és Sting.

Kommentek