Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Leonardo DiCaprio lesz az olasz Sherlock Holmes

Leonardo DiCaprio lesz az olasz Sherlock Holmes

2017. 02. 02.

Az Oscar-díjas színész lesz a producere és a főszereplője A fekete kéz című regény filmadaptációjának.

 
Megvan, hogy mi lesz az immár kétszeres Golden Gobe- és egyszeres Oscar-díjas Leonardo DiCaprio következő filmes vállalkozása, amelyet Stephan Talty A fekete kéz (The Black Hand) című könyvéből forgatnak. A színész egyúttal producerként is közreműködik a Paramount Picturesnél készülő adaptáción. A történet azt idézi fel, hogyan vetette meg a lábát a maffia Amerikában.
 
DiCaprio Joe Petrosino New York-i zsarut alakítja majd, akit az "olasz Sherlock Holmesként" emlegettek az 1900-as évek elején, amikor Olaszországból bevándorló gengszterek emberrablással zsaroltak ki pénzt hozzátartozóktól. A törvénytisztelő olasz családok utálták ezeket a bűnözőket, és bár meg voltak félemlítve, a színfalak mögött azért igyekeztek segíteni Petrosinónak.
 
Taltynak már hat nem fikciós, történelmi és életrajzi könyve került fel a New York Times sikerlistájára. Szellemíróként ő jegyezte az A Captain's Duty című könyvet, amelyből a 2013-as Oscar-jelölt Phillips kapitány című Tom Hanks-film készült.
 
DiCaprio legutóbb az Özönvíz előtt című, klímaválsággal foglalkozó dokumentumfilm narrátora volt. Legközelebb a zeneipar ötvenes évekbeli úttörőjét, Sam Phillipset fogja alakítani, aki olyan sztárok pályafutását indította el, mint Elvis Presley, Johnny Cash és Jerry Lee Lewis.
 
Forrás: MTI

Kommentek