Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Vágtázás és robotló - így készült a Kincsem-film

Vágtázás és robotló - így készült a Kincsem-film

2017. 03. 02.

A magyar szuperprodukció munkálataiból ad ízelítőt a látványos werkvideó, amelyben a készítők is megszólalnak.

 
A decemberben megjelent előzetes után most új kedvcsináló érkezett az utóbbi évtizedek legnagyobb volumenű magyar filmjeként közelgő, a filmalap laza 2,078 milliárd forintos támogatásával forgatott Kincsemhez. A lent látható kétperces werkvideó a forgatás kulisszábia kalauzol el bennünket, és a lóversenyes meg a kosztümös jelenetek felvételei mellett futólag műhelytitkokat is megismerhetünk.
 
 
Az 1870-es években játszódó Kincsem főszereplője Blaskovich Ernő (Nagy Ervin) a negyvenes évei végén járó magyar nemes, akinek édesapja a 1848-49-es magyar szabadságharcot követő megtorlás áldozata lett. Blaskovich, aki gyermekként végignézte apja meggyilkolását, nem tudja megbocsátani Otto von Oettingennek (Gáspár Tibor), és a császárnak, hogy elvette apja életét, vagyonát és becsületét. Ő az az ember, aki egyedül száll szembe a birodalommal. Ráadásul a gondviselés megajándékozza őt Kincsem nevű csodakancájával, akivel aztán sikert-sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Blaskovich minden alkalmat megragad arra, hogy lejárassa Oettingent és ezzel a Habsburg házat. A film a magyar és az osztrák rivalizálását, kettejük harcának történetét meséli el.
 
A film főbb szerepeiben Nagy Ervin és Gáspár Tibor mellett Petrik Andreát, Keresztes Tamást és Gyabronka Józsefet láthatjuk, a további szerepekben pedig többek között Fekete Ernő, Kovács Lehel, Rátóti Zoltán, Balsai Móni, Makranczi Zalán, Scherer Péter és Papp János tűnik fel.
 
A forgatókönyvet Herendi és Hegedűs Bálint közösen jegyzi, a film producerei Hutlassa Tamás és Herendi Gábor, a zenéjét Hrutka Róbert szerzi. A Kincsem március 16-án fog a mozikba kerülni.
Forrás: Fórum Hungary

Kommentek