Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Szuperszámítógép írta David Hasselhoff új filmjét

Szuperszámítógép írta David Hasselhoff új filmjét

2017. 04. 28.

A színész önmagát alakítja a mesterséges intelligencia által kidolgozott, nagyon meta cselekményű alkotásban. Videó.

 
Akár tetszik, akár nem, lassan tényleg ott tartunk, hogy a számítógépek hamarosan átveszik a hatalmat világunk felett, hiszen már olyan feladatokra is képesek, mint egy előzetes elkészítése, vagy egy film forgatókönyvének kidolgozása. Erre bizonyíték a lent látható No Game (Nem játék) című rövidfilm, amelynek "sztoriját" egy Benjamin névre elkeresztelt szuperszámítógéppel íratták.
 
A Sharp és a Goodwin cégóriások közös projektjeként megteremtett Benjaminról azt kell tudni, hogy ez már nem az első "forgatókönyvírói munkája", ugyanis a világhálón tavaly szabadon eresztett Sunspring című sci-fit is ő írta. Miután már ezzel is meg voltak elégedve "főnökei", újabb szkriptet bíztak Benjaminra, ami az enyhén szólva is meta No Game-et dolgozta ki. Meglepetésre a számítógép beleírta a történetbe a nagy David Hasselhoffot, aki jó fej volt és a készítők felkérésére vállalta, hogy játszik a rendhagyó produkcióban.
 
A No Game érdekessége, hogy (nyilván fantázia hiányában) Benjamint tulajdonképpen önmaga és az új munkája ihlette meg: a nagyjából hét és félperces alkotás arról szól, hogy egy alternatív valóságban sztárjkolni kezdenek a hollywoodi forgatókönyvírók, ezért aztán a filmesek bevetnek a helyettesítésükre egy mesterséges intelligenciát, amely első körben David Hasselhoff számára ír egy zavaros forgatókönyvet.
 
 
Forrás: Engadget

Kommentek