Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Gary Oldman Churchillként hajt rá ismét az Oscarra

Gary Oldman Churchillként hajt rá ismét az Oscarra

2017. 07. 14.

És a Darkest Hour első előzetese alapján minimum a jelölés meg is lesz neki, merthogy óriásit alakít a legendás politikus szerepében. Trailer.

 
A mindenség elméletéért két Oscarra is jelölt Anthony McCarten forgatókönyve alapján a Vágy és vezeklés rendezéséért Arany Glóbuszra nominált Joe Wright rendezésében készül a Darkest Hour (kb. A legsötétebb óra) című történelmi dráma, amely a nagy Winston Churchill miniszterelnökségének időszakát fogja feldolgozni. A produkciónak megjelent a posztere és a lejjebb látható első előzetese.
 
A trailer alapján meglehetősen ígéretes produkcióban a Suszter, szabó, baka, kémben nyújtott alakításáért már egyszer Oscarra jelölt Gary Oldman fogja megformálni Churchillt, akit a múlt század derekán kétszer is Nagy Britannia miniszterelnökének választottak. Ezek közül az első kormányfői ciklusa idején fog játszódni a film, melyben a VI. György által 1940-ben miniszterelnökké kinevezett Churchillnek a náci Németországgal és az egyre súlyosabb nemzetközi konfliktussá váló háborúval kell majd megküzdenie, méghozzá úgy, hogy felrázza a briteket, akik nem igazán akarnak tudomást venni a veszélyről.
 
 
A VI. György szerepében feltűnő Ben Mendelsohn, továbbá Kristin Scott Thomas, Stephen Dillane és Lily James mellékszereplésével készülő Darkest Hour november 22-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Kommentek