Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • A Szárnyas fejvadász 2049 lesz az év leghosszabb sci-fije

A Szárnyas fejvadász 2049 lesz az év leghosszabb sci-fije

2017. 09. 01.

És ez nem túlzás, mert immár publikus a produkció játékideje, amely enyhén szólva is tekintélyparancsoló.

 
Még nagyjából egy hónapot kell várni rá és mozikba kerül a kultikus Szárnyas fejvadász folytatása: a Szárnyas fejvadász 2049 (Blader Runner 2049), amelyet mint ismert, Magyarországon forgattak.
 
Azt követően, hogy a Sony Russia kiszivárogtatta a sci-fi akciófilm várható játékidejét, a rendező Denis Villeneuve mostanra reagált a világhálón elterjedt 163 perces hossz hírére és bejelentette, hogy
 
a produkció játékideje 2 óra 32 perc lesz a film végi stáblista nélkül.
 
Magyarán a készítőket listázó sorokkal együtt valóban elérheti majd a 2 óra 43 percet is a sci-fi hossza.
 
A 30 évvel az alapfilm után játszódó Szárnyas fejvadász 2 (előzetes itt) arról fog szólni, hogy a Ryan Gosling által megformált zsaru felfedez egy rettenetes titkot a replikánsokat tervező és építő Niander Wallace-ról (Jared Leto), aki aztán mindent megtesz majd azért, hogy eltegye őt láb alól. A menekülés közben tovább nyomozó főhős az évtizedekkel korábban felszívódott Rick Deckardot (Harrison Ford) is meg fogja találni, akivel utóbb szövetségesekké válnak majd az ügy megoldása és a túlélés érdekében.
 
 
A két főszereplő és az Oscar-díjas Leto mellett az Arany Glóbusz-nyertes Robin Wright, továbbá Dave Bautista, Ana de Armas, Lennie James, Mackenzie Davis és Barkhad Abdi alkotja a film szereplőgárdáját.
 
Az 1982-es Szárnyas fejvadászt rendezőként jegyző Ridley Scott produceri bábáskodásával készülő folytatás egy nappal az amerikai bemutató előtt: október 5-én fog a hazai mozikba kerülni.
Forrás: Collider

Kommentek