Filmek a hangulatodra szabva

Michael Shamberg

  • Bűnügyi
    33% Bűnügyi
  • Lélektani
    33% Lélektani
  • Randi
    33% Randi

Filmográfia
Év Magyar cím Eredeti cím Szerep
2015 Az ételművész Burnt
2006 World Trade Center World Trade Center
2005 Csak lazán! Be Cool
2005 A titkok kulcsa The Skeleton Key
2004 Derült égből Polly Along Came Polly
1995 Szóljatok a köpcösnek! Get Shorty
1994 Ponyvaregény Pulp Fiction
Kommentek

Tudtad?

Zac Efron a Dave Francoval folytatott verekedős jelenetnél eltörte a csuklóját a Rossz szomszédság című filmben. A producerek bepánikoltak, és fontolgatni kezdték, miként lehetne a törött csuklót beleilleszteni a sztoriba, de Zac egy instant műtéttel megoldotta a problémát, így másnap már mehetett is tovább a forgatás.

Tudtad?

A Vérkötelék Guillaume Canet rendező első angolul készült filmje.

Tudtad?

A 47 Ronin c. film a hetedik adaptációja egy japán népmesének. Feldolgozták már Genroku Chûshingura (1941), Chûshingura (1958), Chûshingura (1962), Akô-jô danzetsu (1978), Shijûshichinin no shikaku (1994) és Saigo no Chûshingura (2010) címen is, de ez a történet első hollywood-i megfilmesítése.

Tudtad?

Az Üstökös a Mumin-völgy fölött című film első finn nyelvű változatában elírták Tove Jansson regényének címét, finnül két szinonímát egymás mellé téve, Üstökös és üstökös névre keresztelték így a filmet, később persze ezt korrigálták.

Tudtad?

A Walter Mitty titkos élete c. filmben a főszerepre alkalmasnak vélték Jim Carrey-t, Owen Wilsont, Mike Myers-t és Sacha Baron Cohen-t is, de végül Ben Stiller kapta meg azt.