Filmek a hangulatodra szabva

Peter Morgan

  • Lélektani
    33% Lélektani
  • Politikai
    33% Politikai
  • True story
    33% True story

Filmográfia
Év Magyar cím Eredeti cím Szerep
2018 Bohém rapszódia Bohemian Rhapsody
2013 Hajsza a győzelemért Rush
2011 360 360
2008 A másik Boleyn lány The Other Boleyn Girl
2006 A királynő The Queen
2006 Az utolsó skót király The Last King of Scotland
2005 Menekülés Colditzból Colditz
2003 VIII. Henrik Henry VIII
1992 Csendes érintés Dotkniecie reki
Kommentek

Tudtad?

Zac Efron a Dave Francoval folytatott verekedős jelenetnél eltörte a csuklóját a Rossz szomszédság című filmben. A producerek bepánikoltak, és fontolgatni kezdték, miként lehetne a törött csuklót beleilleszteni a sztoriba, de Zac egy instant műtéttel megoldotta a problémát, így másnap már mehetett is tovább a forgatás.

Tudtad?

Michael Fassbender egy pár percre sokkos állapotba került az erőszak-jelenet felvétele után a 12 év rabszolgaság forgatása közben.

Tudtad?

Orlando Bloom a való életben két évvel idősebb, mint filmbeli apja, Lee Pace, aki Thranduil királyt játssza A hobbit: Smaug pusztasága című moziban.

Tudtad?

Ellar Coltrane, a Sráckor főszereplője 7 éves volt a forgatás kezdetekor, mire befejezték a filmet, már a 18. életévét is betöltötte.

Tudtad?

Hans Petter Moland rendező Az eltűnés sorrendjében c. filmben harmadik alkalommal dolgozik együtt a skandináv film egyik legelismertebb színészével, Stellan Skarsgard-dal (Dogville, Melankólia, A nimfomániás), akinek mások mellett Bruno Ganz az egyik legismertebb színészpartnere a filmben.