Filmek a hangulatodra szabva

Pawel Edelman

  • Életrajzi
    43% Életrajzi
  • Most játszott
    29% Most játszott
  • True story
    29% True story

Filmográfia
Év Magyar cím Eredeti cím Szerep
2017 Igaz történet alapján D'après une histoire vraie
2016 Emlékképek Powidoki
2013 Walesa - A remény embere Walesa. Czlowiek z nadziei
2011 Az öldöklés istene Carnage
2005 Twist Olivér Oliver Twist
2004 Ray Ray
2002 A zongorista The Pianist
1999 Az apa joga Prawo Ojca
1999 Pan Tadeusz Pan Tadeusz
1997 Szerelmes történetek
1996 Édes keserű Slodko gorzki
Kommentek

Tudtad?

Néhány akciójelenet is volt a Halhatatlan szeretők c. filmben, de miután folyton arra akarták rávenni a rendezőt, hogy tegyen bele még, inkább dacosan törölte az összes addigit.

Tudtad?

Olivier Dahan Edith Piaf életrajzi filmje után ismét egy izgalmas témát és egy újabb felejthetetlen színészlegendát mutat be új alkotásában, a Grace: Monaco csillaga című filmben.

Tudtad?

Amikor Sellars a Robotzsaru c. filmben megnézi a robot-géptestet, láthatjuk, hogy az ugyan az, mint a Robotzsaru 1987-es változatában. Ott javasolja, hogy lehetne kicsit "katonásabb", és legyen inkább fekete. Így hozták létre a 2014-es film főhősének testét.

Tudtad?

A Monty Python forradalmasította és népszerűvé tette azt a típusú angol abszurd humort, amin azóta már generációk nőttek fel.

Tudtad?

A Llewyn Davis világa rendezői, a négyszeres Oscar-díjas Joel és Ethan Coen napjaink legelismertebb amerikai alkotópárosa, akiknek mostani remeklése tavaly a cannes-i versenyprogramban volt először látható, és a Steven Spielberg vezette zsűri a zsűri nagydíját ítélte oda a filmnek.